Bewoners onderhouden en beheren speelplek Geulpark

Opnieuw heeft wethouder Frank Groen een speelplek overgedragen aan bewoners. Vanaf nu beheren en onderhouden bewoners de speelplek in het Geulpark in Passewaaij.
Om de overdracht te vieren ontving de speeltuinwerkgroep een waardecheque van 500 euro. Dit bedrag is voor de speelplek. Met de overdracht van deze speelplek staat de teller van het aantal overgedragen speelplekken in de gemeente op 22.

De speeltuinwerkgroep krijgt ondersteuning van Stichting Tiel Speelt. Die ondersteuning bestaat uit adviezen, goede voorbeelden en budget. En Tiel Speelt brengt speeltuinwerkgroepen met elkaar in contact.

Wilt u ook een speelplek in uw buurt overnemen?
In steeds meer buurten nemen bewoners de speelplek over. Lukt dat niet, dan verdwijnt de speelplek na 2022. “Dat zou heel jammer zijn”, zegt wethouder Frank Groen. “We zien dat het goed werkt als bewoners de speelplek overnemen. De betrokkenheid van de bewoners bij de buurt wordt nog groter. Samen maken zij een speelplek die past bij de buurt en waar kinderen en volwassenen graag komen. En u hoeft het niet alleen te doen. De gemeente en Stichting Tiel Speelt helpen u hierbij. Zo zorgen we er samen voor dat er in de wijken en dorpen leuke plekken blijven om te spelen voor onze kinderen. De leukste plek voor kinderen om te spelen is buiten.”

Meer informatie?
Neem dan contact op met mevrouw Annika Maan. U bereikt haar op telefoonnummer is 0344 – 637 313 of via amaan@tiel.nl. Meer informatie leest u ook op www.tielspeelt.nl.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *